Europa's grootste industrie leverde in juli 1,9 procent meer producten af dan in de voorgaande maand. Economen rekenden in doorsnee slechts op een plus van 0,4 procent.

Daarmee zou de groei op hetzelfde peil zijn uitgekomen als in juni. De productie lag 2,5 procent hoger dan in juli 2013. In juni was nog sprake van een krimp van 0,4 procent op jaarbasis.

De sterke productiegroei volgt op de eveneens forse toename van de orders voor Duitse fabrieken, die donderdag werd gemeld.

Samen wijzen die cijfers er volgens economen op dat Europa's grootste economie dit kwartaal kan herstellen van de krimp die in het tweede kwartaal werd gemeten.

ING-econoom Carsten Brzeski wees er in een reactie wel op dat de gevolgen van de geopolitieke spanningen en van de sterke opbouw van voorraden in het vorige kwartaal niet moeten worden onderschat. Hoewel de cijfers van de afgelopen week het vertrouwen versterken dat de recente krimp een incident was, maakt één goede maand nog geen sterk kwartaal, besluit de econoom. (Belga/BO)

Europa's grootste industrie leverde in juli 1,9 procent meer producten af dan in de voorgaande maand. Economen rekenden in doorsnee slechts op een plus van 0,4 procent.Daarmee zou de groei op hetzelfde peil zijn uitgekomen als in juni. De productie lag 2,5 procent hoger dan in juli 2013. In juni was nog sprake van een krimp van 0,4 procent op jaarbasis. De sterke productiegroei volgt op de eveneens forse toename van de orders voor Duitse fabrieken, die donderdag werd gemeld. Samen wijzen die cijfers er volgens economen op dat Europa's grootste economie dit kwartaal kan herstellen van de krimp die in het tweede kwartaal werd gemeten. ING-econoom Carsten Brzeski wees er in een reactie wel op dat de gevolgen van de geopolitieke spanningen en van de sterke opbouw van voorraden in het vorige kwartaal niet moeten worden onderschat. Hoewel de cijfers van de afgelopen week het vertrouwen versterken dat de recente krimp een incident was, maakt één goede maand nog geen sterk kwartaal, besluit de econoom. (Belga/BO)