De Duitse export is in mei met 2,4 procent gezakt ten opzichte van een maand eerder. Dat meldt het Duitse federale bureau voor de statistiek. Een tegenvaller voor de grootste economie van de eurozone, want er werd op een lichte toename met 0,1 procent gerekend.
Duitsland voerde in mei voor 50 miljard euro aan goederen uit naar lidstaten van de Europes Unie (EU). Naar de eurolanden werd voor 32,3 miljard euro uitgevoerd. Naar landen buiten de EU liep het exportbedrag op tot 38,2 miljard euro.

In april nam de export van de grootste economie van Europa met een herziene 1,4 procent toe.

De Duitse import klom in mei 1,7 procent hoger. Analisten hielden rekening met een stabilisering. De totale waarde van de import bedroeg 75,2 miljard euro, waarvan 49,1 miljard euro uit de EU- landen kwam. Door de eurolanden werd voor 34,6 miljard euro aan Duitse goederen ingevoerd.

Vergeleken met mei 2012 viel de export met 2,6 procent terug. Het overschot op de Duitse handelsbalans kwam in mei uit op 13,1 miljard euro, van een aangepaste 18 miljard in april. Economen hadden op een handelsoverschot van 17,8 miljard euro gemikt.

ING-econoom Carsten Brzeski gaf in een reactie aan dat het tegenvallende handelscijfer aantoont dat de groeimotor van de Europese economie nog steeds sputtert. Brzeski rekent erop dat de Duitse motor in juni opnieuw op toerental is gekomen. (ANP/BO)

De Duitse export is in mei met 2,4 procent gezakt ten opzichte van een maand eerder. Dat meldt het Duitse federale bureau voor de statistiek. Een tegenvaller voor de grootste economie van de eurozone, want er werd op een lichte toename met 0,1 procent gerekend. Duitsland voerde in mei voor 50 miljard euro aan goederen uit naar lidstaten van de Europes Unie (EU). Naar de eurolanden werd voor 32,3 miljard euro uitgevoerd. Naar landen buiten de EU liep het exportbedrag op tot 38,2 miljard euro.In april nam de export van de grootste economie van Europa met een herziene 1,4 procent toe.De Duitse import klom in mei 1,7 procent hoger. Analisten hielden rekening met een stabilisering. De totale waarde van de import bedroeg 75,2 miljard euro, waarvan 49,1 miljard euro uit de EU- landen kwam. Door de eurolanden werd voor 34,6 miljard euro aan Duitse goederen ingevoerd. Vergeleken met mei 2012 viel de export met 2,6 procent terug. Het overschot op de Duitse handelsbalans kwam in mei uit op 13,1 miljard euro, van een aangepaste 18 miljard in april. Economen hadden op een handelsoverschot van 17,8 miljard euro gemikt. ING-econoom Carsten Brzeski gaf in een reactie aan dat het tegenvallende handelscijfer aantoont dat de groeimotor van de Europese economie nog steeds sputtert. Brzeski rekent erop dat de Duitse motor in juni opnieuw op toerental is gekomen. (ANP/BO)