In augustus werd in totaal voor een waarde van 96,5 miljard euro (+5,4 procent) aan goederen van Duitse makelij uitgevoerd. Economen rekenden gemiddeld op een stijging van de export van de grootste economie van Europa met 2,2 procent. Duitsland ging in diezelfde maand ook meer goederen invoeren. De Duitse import klom in augsustus met 3 procent tot een waarde van 76,5 miljard euro.

Er werd voor 54,3 miljard euro uitgevoerd naar de landen van de Europese Unie, waarvan 32,6 miljard euro naar de eurolanden. Naar landen buiten de EU werd voor een bedrag van 42,2 miljard euro geëxporteerd door Duitse bedrijven.

Volgens analisten is de forse toename van de export in de eerste plaats te danken aan China, al waarschuwen ze ervoor dat de wereldhandel zwak blijft en de risico's hoog. In dat verband wordt gevreesd voor de negatieve gevolgen van een mogelijke 'hard exit' van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

De Duitse regering verhoogde onlangs de groeiprognose voor dit jaar van 1,7 tot 1,8 procent.

Door de snelle klim van het exportcijfer neemt het Duitse handelsoverschot toe tot 22,2 miljard euro. (Reuters/BO)

In augustus werd in totaal voor een waarde van 96,5 miljard euro (+5,4 procent) aan goederen van Duitse makelij uitgevoerd. Economen rekenden gemiddeld op een stijging van de export van de grootste economie van Europa met 2,2 procent. Duitsland ging in diezelfde maand ook meer goederen invoeren. De Duitse import klom in augsustus met 3 procent tot een waarde van 76,5 miljard euro. Er werd voor 54,3 miljard euro uitgevoerd naar de landen van de Europese Unie, waarvan 32,6 miljard euro naar de eurolanden. Naar landen buiten de EU werd voor een bedrag van 42,2 miljard euro geëxporteerd door Duitse bedrijven.Volgens analisten is de forse toename van de export in de eerste plaats te danken aan China, al waarschuwen ze ervoor dat de wereldhandel zwak blijft en de risico's hoog. In dat verband wordt gevreesd voor de negatieve gevolgen van een mogelijke 'hard exit' van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.De Duitse regering verhoogde onlangs de groeiprognose voor dit jaar van 1,7 tot 1,8 procent.Door de snelle klim van het exportcijfer neemt het Duitse handelsoverschot toe tot 22,2 miljard euro. (Reuters/BO)