De Duitse uitvoer daalde in november met 3,4 procent in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.

De daling op maandbasis was groter dan de terugval met 0,5 procent waar analisten gepolst door het persagentschap op hadden gerekend. De terugval is vooral te wijten aan de zwakkere vraag vanuit Europa.

De handelsbalans steeg in november met 1,3 miljard tot 17 miljard euro. De import daalde met 3,7 procent tegenover oktober.

In vergelijking met november 2011 daalde de export naar de lidstaten van de Europese Unie met 4,0 procent, terwijl de export naar de eurozone zelfs met 5,7 procent afnam. Duitsland kan zich wel optrekken aan de uitvoer van goederen naar landen buiten de Europese Unie. Daar werd een toename met 5,6 procent ten opzichte van november vorig jaar genoteerd. (Bloomberg/BO)

De Duitse uitvoer daalde in november met 3,4 procent in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek. De daling op maandbasis was groter dan de terugval met 0,5 procent waar analisten gepolst door het persagentschap op hadden gerekend. De terugval is vooral te wijten aan de zwakkere vraag vanuit Europa. De handelsbalans steeg in november met 1,3 miljard tot 17 miljard euro. De import daalde met 3,7 procent tegenover oktober. In vergelijking met november 2011 daalde de export naar de lidstaten van de Europese Unie met 4,0 procent, terwijl de export naar de eurozone zelfs met 5,7 procent afnam. Duitsland kan zich wel optrekken aan de uitvoer van goederen naar landen buiten de Europese Unie. Daar werd een toename met 5,6 procent ten opzichte van november vorig jaar genoteerd. (Bloomberg/BO)