De industriële productie in Duitsland is in april met 2,2 procent afgenomen tegenover maart, blijkt uit een rapport van het ministerie van Economie in Berlijn. Economen hielden rekening met een beperktere terugval met 1 procent.

Ondanks de forser dan verwachte terugval wil het Duitse ministerie niet spreken van een slecht resultaat. Volgens het ministerie moet de daling van de industriële productie in april beschouwd worden als een correctie op de stijging van 2,2 procent in maart.

In ieder geval vielen er in april brokken in de bouwsector, waar de productie met liefst 6 procent daalde tegenover maart.

De tegenvallende cijfers kunnen erop wijzen dat de grootste economie van Europa de gevolgen - door een verminderde vraag - begint te voelen van de woekerende schuldencrisis binnen de eurozone. Op jaarbasis daalde de Duitse productie met 0,7 procent.

Duitsland slaagde er als sterkhouder nog in de eurozone in het eerste kwartaal uit een recessie te houden door een lichte toename van het bbp met 0,5 procent. Die groei was in de eerste plaats te danken aan de uitvoer naar landen die geen deel uitmaken van de Europese muntunie. (Belga/BO)

De industriële productie in Duitsland is in april met 2,2 procent afgenomen tegenover maart, blijkt uit een rapport van het ministerie van Economie in Berlijn. Economen hielden rekening met een beperktere terugval met 1 procent.Ondanks de forser dan verwachte terugval wil het Duitse ministerie niet spreken van een slecht resultaat. Volgens het ministerie moet de daling van de industriële productie in april beschouwd worden als een correctie op de stijging van 2,2 procent in maart. In ieder geval vielen er in april brokken in de bouwsector, waar de productie met liefst 6 procent daalde tegenover maart. De tegenvallende cijfers kunnen erop wijzen dat de grootste economie van Europa de gevolgen - door een verminderde vraag - begint te voelen van de woekerende schuldencrisis binnen de eurozone. Op jaarbasis daalde de Duitse productie met 0,7 procent. Duitsland slaagde er als sterkhouder nog in de eurozone in het eerste kwartaal uit een recessie te houden door een lichte toename van het bbp met 0,5 procent. Die groei was in de eerste plaats te danken aan de uitvoer naar landen die geen deel uitmaken van de Europese muntunie. (Belga/BO)