Het Duitse bbp is in het derde kwartaal, van juli tot eind september, met 0,2 procent toegenomen tegenover het voorgaande kwartaal. Dat is het laagste peil in een jaar. Analisten hielden rekening met een iets lichtere toename van 0,3 procent.

In de maanden april-juni (het tweede kwartaal dus) groeide de economie bij onze oosterburen nog met 0,4 procent.

De Duitse economie is de grootste van Europa, waardoor de Duitse groeicijfers gelden als een barometer voor de hele eurozone. Het derde kwartaal was het eerste na het referendum over de brexit.

De lichte groei van het bruto binnenlands product in de zomer werd vooral gedragen door binnenlandse consumptie en de extra staatsuitgaven voor de vluchtelingen. Ook de bouwsector droeg zijn steentje bij.

Tegelijk daalde de export en werd er minder geïnvesteerd door Duitse bedrijven. (Belga/BO)

Het Duitse bbp is in het derde kwartaal, van juli tot eind september, met 0,2 procent toegenomen tegenover het voorgaande kwartaal. Dat is het laagste peil in een jaar. Analisten hielden rekening met een iets lichtere toename van 0,3 procent.In de maanden april-juni (het tweede kwartaal dus) groeide de economie bij onze oosterburen nog met 0,4 procent. De Duitse economie is de grootste van Europa, waardoor de Duitse groeicijfers gelden als een barometer voor de hele eurozone. Het derde kwartaal was het eerste na het referendum over de brexit. De lichte groei van het bruto binnenlands product in de zomer werd vooral gedragen door binnenlandse consumptie en de extra staatsuitgaven voor de vluchtelingen. Ook de bouwsector droeg zijn steentje bij. Tegelijk daalde de export en werd er minder geïnvesteerd door Duitse bedrijven. (Belga/BO)