De Bundesbank 'ligt op schema' om tegen 2020 de helft van het Duitse goud op eigen bodem te bewaren, luidt het maandag in een mededeling.

Om die doelstelling te halen, moet de Bundesbank in totaal 300 ton goud uit New York en de hele voorraad van 374 ton die in Parijs ligt, naar Frankfurt verhuizen.

Sinds de operatie in 2013 startte, is bijna een kwart van de weg afgelegd: er werd al 67 ton uit Parijs en 90 ton uit New York weggehaald.

Duitsland, dat ook nog goud gestockeerd heeft in Londen, bezit ongeveer 3.384 ton goud. Daarvan ligt het grootste deel, bijna 43 procent, momenteel nog in New York. In Frankfurt was eind vorig jaar 35 procent van de goudvoorraad gestockeerd.

De Bundesbank 'ligt op schema' om tegen 2020 de helft van het Duitse goud op eigen bodem te bewaren, luidt het maandag in een mededeling.Om die doelstelling te halen, moet de Bundesbank in totaal 300 ton goud uit New York en de hele voorraad van 374 ton die in Parijs ligt, naar Frankfurt verhuizen. Sinds de operatie in 2013 startte, is bijna een kwart van de weg afgelegd: er werd al 67 ton uit Parijs en 90 ton uit New York weggehaald. Duitsland, dat ook nog goud gestockeerd heeft in Londen, bezit ongeveer 3.384 ton goud. Daarvan ligt het grootste deel, bijna 43 procent, momenteel nog in New York. In Frankfurt was eind vorig jaar 35 procent van de goudvoorraad gestockeerd.