De zogenaamde Ifo-conjunctuurbarometer, die het ondernemersvertrouwen meet, stijgt van 107,7 punten in oktober tot 109,3 punten in november. Daarmee noteert de barometer al voor de zesde maal op rij een toename. Het ondernemersvertrouwen staat in november bovendien op het hoogste peil sinds de hereniging tussen Oost en West in 1990.

Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een terugval tot 107,5 punten. Het ondernemersvertrouwen wordt door het Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) gemeten op basis van een rondvraag bij 7.000 ondernemers uit de uiteenlopende sectoren.

De zogenaamde Ifo-conjunctuurbarometer, die het ondernemersvertrouwen meet, stijgt van 107,7 punten in oktober tot 109,3 punten in november. Daarmee noteert de barometer al voor de zesde maal op rij een toename. Het ondernemersvertrouwen staat in november bovendien op het hoogste peil sinds de hereniging tussen Oost en West in 1990.Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een terugval tot 107,5 punten. Het ondernemersvertrouwen wordt door het Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) gemeten op basis van een rondvraag bij 7.000 ondernemers uit de uiteenlopende sectoren.