De index van het Ifo-instituut uit München, die het ondernemersvertrouwen meet, steeg van109,8 punten in december naar 110,3 in januari. De index is gebaseerd op een rondvraag bij 7.000 Duitse ondernemers. Analisten hielden er rekening mee dat het ondernemersvertrouwen stabiel zou blijven.

In januari was er sprake van de achtste opeenvolgende stijging van het ondernemersvertrouwen in de grootste economie van de eurozone.

De Duitse regering verhoogde woensdag de groeiprognoses voor de economie van 1,8 procent tot 2,3 procent in 2011. In 2010 nam het bbp (bruto binnenlands product) van Duitsland met 3,6 procent toe, de snelste groei sinds de eenmaking tussen Oost en West.

De index van het Ifo-instituut uit München, die het ondernemersvertrouwen meet, steeg van109,8 punten in december naar 110,3 in januari. De index is gebaseerd op een rondvraag bij 7.000 Duitse ondernemers. Analisten hielden er rekening mee dat het ondernemersvertrouwen stabiel zou blijven. In januari was er sprake van de achtste opeenvolgende stijging van het ondernemersvertrouwen in de grootste economie van de eurozone. De Duitse regering verhoogde woensdag de groeiprognoses voor de economie van 1,8 procent tot 2,3 procent in 2011. In 2010 nam het bbp (bruto binnenlands product) van Duitsland met 3,6 procent toe, de snelste groei sinds de eenmaking tussen Oost en West.