De ZEW Center for European Economic Research in Mannheim noteert een terugval van de index van 15,7 in februari tot 14,1 in maart. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een toename tot 15,9.

De terugval komt er nadat de Europese centrale bank (ECB) begin maart een mogelijke renteverhoging in het vooruitzicht stelde. Ook de recente zondvloed in Japan heeft een negatieve invloed op het vertrouwen van analisten en investeerders in de grootste economie van Europa.

Behalve het vertrouwen in de toekomst van de economie meet het ZEW Center ook het sentiment met betrekking tot de huidige economische situatie. In dat geval is er een lichte toename van 85,2 in februari tot 85,4 in maart.

Na de bekendmaking van het rapport schommelde de euro nagenoeg ongewijzigd rond de 1,3874 dollar.

Voor 2011 verwacht de Bundesbank een toename van het Duitse bbp (bruto binnenlands product) met 2,5 procent tegenover 3,6 procent in 2010.

De ZEW Center for European Economic Research in Mannheim noteert een terugval van de index van 15,7 in februari tot 14,1 in maart. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een toename tot 15,9.De terugval komt er nadat de Europese centrale bank (ECB) begin maart een mogelijke renteverhoging in het vooruitzicht stelde. Ook de recente zondvloed in Japan heeft een negatieve invloed op het vertrouwen van analisten en investeerders in de grootste economie van Europa.Behalve het vertrouwen in de toekomst van de economie meet het ZEW Center ook het sentiment met betrekking tot de huidige economische situatie. In dat geval is er een lichte toename van 85,2 in februari tot 85,4 in maart.Na de bekendmaking van het rapport schommelde de euro nagenoeg ongewijzigd rond de 1,3874 dollar. Voor 2011 verwacht de Bundesbank een toename van het Duitse bbp (bruto binnenlands product) met 2,5 procent tegenover 3,6 procent in 2010.