Het Duitse bbp (bruto binnenlands product) bleef in het laatste kwartaal 2009 ongewijzigd tegenover het derde kwartaal, toen er nog een groei van 0,7 procent werd opgetekend. Analisten hadden op een bbp-groei met 0,2 procent tot 0,3 procent gerekend.
Over heel 2009 kende de Duitse economie een krimp met 5 procent, wat overeenstemt met de diepste recessie sinds het ontstaan van de bondsrepubliek.

Enkel de uitvoer ondersteunde eind 2009 nog de economie. De uitgaven van de gezinnen en investeringen kalfden af, en remden de economische groei.

Het Duitse bbp (bruto binnenlands product) bleef in het laatste kwartaal 2009 ongewijzigd tegenover het derde kwartaal, toen er nog een groei van 0,7 procent werd opgetekend. Analisten hadden op een bbp-groei met 0,2 procent tot 0,3 procent gerekend. Over heel 2009 kende de Duitse economie een krimp met 5 procent, wat overeenstemt met de diepste recessie sinds het ontstaan van de bondsrepubliek. Enkel de uitvoer ondersteunde eind 2009 nog de economie. De uitgaven van de gezinnen en investeringen kalfden af, en remden de economische groei.