Dat is begrijpelijk omdat de voorbije dagen door de georganiseerde lekken beleggers ongeveer wisten waar zich aan te verwachten. En dus de markten de voorbije dagen al geanticipeerd op een QE-aankondiging.

De winst voor de Eurostoxx50-index bedroeg 1,5%. De BEL20-index deed het nog bescheidener met 1% winst.

De euro zocht wel nieuwe dieptepunten op en viel terug tot in de buurt van 1,14 dollar voor 1 euro of 2 cent minder dan gisteren.

Op de Europese obligatiemarkten zien we zoals kon worden verwacht dat vooral de 10-jarige rente van de Zuid-Europese landen als Spanje, Portugal en Italië flink zakt zodat het renteverschil ('spread') met de Duitse lange rente verkleint.

Dat is begrijpelijk omdat de voorbije dagen door de georganiseerde lekken beleggers ongeveer wisten waar zich aan te verwachten. En dus de markten de voorbije dagen al geanticipeerd op een QE-aankondiging. De winst voor de Eurostoxx50-index bedroeg 1,5%. De BEL20-index deed het nog bescheidener met 1% winst. De euro zocht wel nieuwe dieptepunten op en viel terug tot in de buurt van 1,14 dollar voor 1 euro of 2 cent minder dan gisteren. Op de Europese obligatiemarkten zien we zoals kon worden verwacht dat vooral de 10-jarige rente van de Zuid-Europese landen als Spanje, Portugal en Italië flink zakt zodat het renteverschil ('spread') met de Duitse lange rente verkleint.