Zwakke cijfers over de Amerikaanse economie bevestigden de handel in deze overtuiging. De Fed brengt woensdag de uitkomsten van de beleidsvergadering naar buiten, die dinsdag begon.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 15.680,35 punten, de hoogste stand in zijn 129-jarige bestaan. De S&P 500-index sloot 0,6 procent hoger op 1771,95 punten, eveneens een recordstand, en de Nasdaq klom 0,3 procent. De Nasdaq lag rond het plaatselijke middaguur bijna een uur stil, waarschijnlijk door een menselijke fout.

Steunprogramma

Kort na opening werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de VS in oktober flink is gedaald. De vertrouwensindex van marktonderzoeker Conference Board daalde van een herziene stand van 80,2 in september tot 71,2. Ook gingen de detailhandelsverkopen vorige maand onverwacht omlaag met 0,1 procent. Daarnaast daalden ook de producentenprijzen, terwijl economen juist hadden gerekend op een kleine stijging.

Door het gebrekkige herstel van de economie en de recente 'shutdown' denken handelaren dat de Fed het steunprogramma voorlopig zal handhaven. Mogelijk zal er pas tegen het einde van het eerste kwartaal gesproken worden over afbouwen. (Belga/TV)

Zwakke cijfers over de Amerikaanse economie bevestigden de handel in deze overtuiging. De Fed brengt woensdag de uitkomsten van de beleidsvergadering naar buiten, die dinsdag begon. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 15.680,35 punten, de hoogste stand in zijn 129-jarige bestaan. De S&P 500-index sloot 0,6 procent hoger op 1771,95 punten, eveneens een recordstand, en de Nasdaq klom 0,3 procent. De Nasdaq lag rond het plaatselijke middaguur bijna een uur stil, waarschijnlijk door een menselijke fout.Steunprogramma Kort na opening werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de VS in oktober flink is gedaald. De vertrouwensindex van marktonderzoeker Conference Board daalde van een herziene stand van 80,2 in september tot 71,2. Ook gingen de detailhandelsverkopen vorige maand onverwacht omlaag met 0,1 procent. Daarnaast daalden ook de producentenprijzen, terwijl economen juist hadden gerekend op een kleine stijging. Door het gebrekkige herstel van de economie en de recente 'shutdown' denken handelaren dat de Fed het steunprogramma voorlopig zal handhaven. Mogelijk zal er pas tegen het einde van het eerste kwartaal gesproken worden over afbouwen. (Belga/TV)