Het vertrouwen van de Duitse institutionele investeerders en analisten is in oktober fors verder gedaald. Dat blijkt dinsdag uit de barometer van het economisch instituut ZEW uit Mannheim, die dat vertrouwen peilt.

De verdere daling is voornamelijk te wijten aan het milieuschandaal met de sjoemelsoftware bij het Duitse autoconcern Volkswagen (VW). Maar ook de sombere vooruitzichten voor de opkomende economieën heeft het vertrouwen aangetast.

Het gaat intussen om de zevende daling op rij.

De ZEW-indicator daalde tot 1,9 punt, nadat hij in september al teruggevallen was van 25 punten naar 12,1 punten. De ZEW-barometer bevindt zich daarmee op het laagste peil sinds oktober 2014.

De daling is bovendien veel forser dan verwacht. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een daling tot 7 punten.

De ZEW-index is een belangrijke macro-economische indicator voor Duitsland en geeft het investeerdersgemoed voor de komende periode weer. (Belga/BO)

Het vertrouwen van de Duitse institutionele investeerders en analisten is in oktober fors verder gedaald. Dat blijkt dinsdag uit de barometer van het economisch instituut ZEW uit Mannheim, die dat vertrouwen peilt.De verdere daling is voornamelijk te wijten aan het milieuschandaal met de sjoemelsoftware bij het Duitse autoconcern Volkswagen (VW). Maar ook de sombere vooruitzichten voor de opkomende economieën heeft het vertrouwen aangetast. Het gaat intussen om de zevende daling op rij. De ZEW-indicator daalde tot 1,9 punt, nadat hij in september al teruggevallen was van 25 punten naar 12,1 punten. De ZEW-barometer bevindt zich daarmee op het laagste peil sinds oktober 2014.De daling is bovendien veel forser dan verwacht. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een daling tot 7 punten. De ZEW-index is een belangrijke macro-economische indicator voor Duitsland en geeft het investeerdersgemoed voor de komende periode weer. (Belga/BO)