De index van consumptiegoederen in de VS steeg in juli met 0,3 procent, wat meer is dan verwacht en overeenstemt met het hoogste cijfer in een jaar tijd.

De kerninflatie, waarin de volatiele voedings- en brandstoffenprijzen niet worden meegerekend, komt uit op 0,1 procent. In vergelijking met juli 2009 bedraagt de inflatie in de VS 1,2 procent.

Analisten reageren positief op het inflatiecijfer, aangezien de vrees voor de als economisch bijzonder schadelijk beschouwde deflatie afneemt.

De Amerikaanse kleinhandelsverkopen kenden in juli eveneens een positieve evolutie, maar de groei (+ 0,4 procent) ligt er wel lager dan verwacht.

De index van consumptiegoederen in de VS steeg in juli met 0,3 procent, wat meer is dan verwacht en overeenstemt met het hoogste cijfer in een jaar tijd. De kerninflatie, waarin de volatiele voedings- en brandstoffenprijzen niet worden meegerekend, komt uit op 0,1 procent. In vergelijking met juli 2009 bedraagt de inflatie in de VS 1,2 procent. Analisten reageren positief op het inflatiecijfer, aangezien de vrees voor de als economisch bijzonder schadelijk beschouwde deflatie afneemt. De Amerikaanse kleinhandelsverkopen kenden in juli eveneens een positieve evolutie, maar de groei (+ 0,4 procent) ligt er wel lager dan verwacht.