De prijs van varkensvlees klapt deze week met 4 tot 5 procent in elkaar, verwacht Luc Verspreet, CEO van Covavee, een van de belangrijkste verwerkers van varkensvlees in het land. Dat is een heel sterke correctie.

De voorbije twee maanden beleefden ook de varkensverkopers gouden tijden. Door het mooie weer waren de prijzen bijzonder hoog. Varkensvlees is een begeerd product voor barbecues.

"De markt was oververhit", oordeelt Luc Verspreet, door de sterk toegenomen vraag, gecombineerd met een daling van het aanbod met een vijfde.

Door het lagere aanbod denkt Verspreet dat de prijsdaling, die traditioneel midden september begint en eind december haar dieptepunt bereikt, dit jaar minder sterk zal zijn. (WR)

De prijs van varkensvlees klapt deze week met 4 tot 5 procent in elkaar, verwacht Luc Verspreet, CEO van Covavee, een van de belangrijkste verwerkers van varkensvlees in het land. Dat is een heel sterke correctie. De voorbije twee maanden beleefden ook de varkensverkopers gouden tijden. Door het mooie weer waren de prijzen bijzonder hoog. Varkensvlees is een begeerd product voor barbecues. "De markt was oververhit", oordeelt Luc Verspreet, door de sterk toegenomen vraag, gecombineerd met een daling van het aanbod met een vijfde. Door het lagere aanbod denkt Verspreet dat de prijsdaling, die traditioneel midden september begint en eind december haar dieptepunt bereikt, dit jaar minder sterk zal zijn. (WR)