De nieuwe trend in ons (vakantie)land heet dus glamping. een samenvoeging van 'glamorous' en 'camping'. Met toenemend succes, zo blijkt, want steeds meer gezinnen kiezen ervoor om luxueus te kamperen op de zogenaamde 'boerenbuiten'.

De voormalige CEO van Center Parcs James Mennekens wil het komende jaar een tiental glampings openen in heel België. Op dit moment kun je in ons land enkel glamperen in Poperinge en Vielsalm, maar het is de bedoeling om op korte termijn in elke provincie een glamping te openen.

Mennekens roept landbouwers uit alle provincies op hun erf open te stellen voor glampeerders. Doel: de Vlaming opnieuw in contact brengen met het buitenleven. Een buitenleven dat weliswaar voorzien wordt van het nodige comfort. En de landbouwers verdienen er uiteraard zelf ook iets aan. Daarbij wordt in de eerste plaats gemikt op de kleinere landbouwbedrijven, 'die het tegenwoordig almaar moeilijker krijgen om te overleven'.

"Deze trend is wereldwijd de nieuwe maatstaf aan het worden in de toeristische sector", aldus Mennekens. "Mensen willen even kunnen herbronnen in de vrije natuur. Maar tegelijkertijd willen ze een privédouche en toilet. Wie glampeert, krijgt het allemaal, incluis een tent met slaapkamers, een koeling, kookkachel, enz. En niet vergeten: elke ochtend verse eitjes, vers brood, en een poetsploeg die bij vertrek de tent komt schoonmaken. Dit is toch een pak luxueuzer dan op een gewone camping", verduidelijkt hij.

Wie met het hele gezin een weekendje luxueus wil kamperen, betaalt daar in het zomerseizoen ongeveer 315 euro voor.

Het Betere Boerenbed, het bedrijf van Mennekens, is wereldwijd een van de grootste spelers in de glampingsector. Behalve in België staan er ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en in de States al tenten opgesteld. (BO)

De nieuwe trend in ons (vakantie)land heet dus glamping. een samenvoeging van 'glamorous' en 'camping'. Met toenemend succes, zo blijkt, want steeds meer gezinnen kiezen ervoor om luxueus te kamperen op de zogenaamde 'boerenbuiten'. De voormalige CEO van Center Parcs James Mennekens wil het komende jaar een tiental glampings openen in heel België. Op dit moment kun je in ons land enkel glamperen in Poperinge en Vielsalm, maar het is de bedoeling om op korte termijn in elke provincie een glamping te openen. Mennekens roept landbouwers uit alle provincies op hun erf open te stellen voor glampeerders. Doel: de Vlaming opnieuw in contact brengen met het buitenleven. Een buitenleven dat weliswaar voorzien wordt van het nodige comfort. En de landbouwers verdienen er uiteraard zelf ook iets aan. Daarbij wordt in de eerste plaats gemikt op de kleinere landbouwbedrijven, 'die het tegenwoordig almaar moeilijker krijgen om te overleven'."Deze trend is wereldwijd de nieuwe maatstaf aan het worden in de toeristische sector", aldus Mennekens. "Mensen willen even kunnen herbronnen in de vrije natuur. Maar tegelijkertijd willen ze een privédouche en toilet. Wie glampeert, krijgt het allemaal, incluis een tent met slaapkamers, een koeling, kookkachel, enz. En niet vergeten: elke ochtend verse eitjes, vers brood, en een poetsploeg die bij vertrek de tent komt schoonmaken. Dit is toch een pak luxueuzer dan op een gewone camping", verduidelijkt hij.Wie met het hele gezin een weekendje luxueus wil kamperen, betaalt daar in het zomerseizoen ongeveer 315 euro voor. Het Betere Boerenbed, het bedrijf van Mennekens, is wereldwijd een van de grootste spelers in de glampingsector. Behalve in België staan er ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en in de States al tenten opgesteld. (BO)