Bekijk ook de video's van radiopresentatrice Sylvia Broeckaert, Dirk Draulans, zwemmer Pieter Timmers. Morgen is het de beurt aan blogger Niel Van Herk.

1. Steve Jobs op Stanford - 2005

Voor jong en oud: waarom was Steve Jobs zo'n uitzonderlijk man ? Omdat hij een mens was, en geen machine. En dit korte fragment toont Jobs in al zijn fragiliteit en genialiteit. Inspirerend voor jongeren, ontroerend voor iedereen, en een classic.

2. Bernard Hinault in LBL 1980

Ik herinner me de beelden nog van toen, en was altijd verbaasd dat het lang heeft geduurd voor men dit opnieuw terug oppikte: de heroïsche rit van Hinault door de sneeuw en de Ardense heuvels op weg naar de legende. Te koud om zijn handen op te steken aan de meet. Slechts enkele hielden het vol, de meesten overleefde het plotse winterse Ardennenoffensief niet

3. Life Aid en Queen in 1985

Dit fragment typeert de jaren '80.

Het Life Aid concert werd op een mum van tijd georganiseerd, was een samenwerking tussen continenten, en topmuzikanten, en was ook gewoon een geweldig concert.

Queen werd enigszins verrassend hét icoon van deze memorabele dag, met een optreden waar Freddy Mercury (die toen al zijn ziekte onderkende) droop van de energie, het charisma en een optimisme dat iconisch werd. Zijn optreden is nog altijd voor velen het beste ooit op een concert gegeven.

1. Steve Jobs op Stanford - 2005Voor jong en oud: waarom was Steve Jobs zo'n uitzonderlijk man ? Omdat hij een mens was, en geen machine. En dit korte fragment toont Jobs in al zijn fragiliteit en genialiteit. Inspirerend voor jongeren, ontroerend voor iedereen, en een classic. Ik herinner me de beelden nog van toen, en was altijd verbaasd dat het lang heeft geduurd voor men dit opnieuw terug oppikte: de heroïsche rit van Hinault door de sneeuw en de Ardense heuvels op weg naar de legende. Te koud om zijn handen op te steken aan de meet. Slechts enkele hielden het vol, de meesten overleefde het plotse winterse Ardennenoffensief nietDit fragment typeert de jaren '80. Het Life Aid concert werd op een mum van tijd georganiseerd, was een samenwerking tussen continenten, en topmuzikanten, en was ook gewoon een geweldig concert. Queen werd enigszins verrassend hét icoon van deze memorabele dag, met een optreden waar Freddy Mercury (die toen al zijn ziekte onderkende) droop van de energie, het charisma en een optimisme dat iconisch werd. Zijn optreden is nog altijd voor velen het beste ooit op een concert gegeven.