Uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België (NBB) blijkt dat de Belgische consument vertrouwen verliest in de algemene economische vooruitzichten.

De indicator van het consumentenvertrouwen kwam voor januari uit op -3, tegen -2 in december. In januari 2010 stond het consumentenvertrouwen fors lager op -15.

De Belgische consument is wel iets positiever geworden over de vooruitzichten op de arbeidsmarkt. De gezinnen bleven gelijk gestemd over hun eigen toekomstige financiële situatie en hun spaarmogelijkheden.

Uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België (NBB) blijkt dat de Belgische consument vertrouwen verliest in de algemene economische vooruitzichten. De indicator van het consumentenvertrouwen kwam voor januari uit op -3, tegen -2 in december. In januari 2010 stond het consumentenvertrouwen fors lager op -15. De Belgische consument is wel iets positiever geworden over de vooruitzichten op de arbeidsmarkt. De gezinnen bleven gelijk gestemd over hun eigen toekomstige financiële situatie en hun spaarmogelijkheden.