De index van de Conference Board daalde tot 50,4 punten, van een voor juni herziene 54,3 punten. Verwacht werd dat de index zou dalen tot 51 punten. Het consumentenvertrouwen blijft een belangrijke waardemeter voor de financiële gezondheid van het land, aangezien de consumentenbestedingen 70 procent van de economie vertegenwoordigen.

De verdere daling van het consumentenvertrouwen wijst er mogelijk op dat het economisch herstel beperkt wordt door het tekort aan nieuwe banen. "Het vertrouwen van de consument in het economisch herstel blijkt te falen," verklaart Guy LeBas van Janney Montgomery Scott LLC in een reactie aan het persagentschap Bloomberg. LeBas, die voor juli een consumentenindex van 50,3 had voorspeld, ziet in de eerste plaats een langzame en volatiele arbeidsmarkt die een rem zet op het economisch herstel. Volgens hem is het wachten tot 2013 vooraleer er tekenen zullen zijn die erop wijzen dat de arbeidsmarkt 'normaal' functioneert.

Terwijl de conjunctuur in de VS worstelt met een gebrekkig consumentenvertrouwen, bereikt de Europese eenheidsmunt het hoogste peil in elf weken. De euro piekt dinsdag tot 1,3045 dollar.

De index van de Conference Board daalde tot 50,4 punten, van een voor juni herziene 54,3 punten. Verwacht werd dat de index zou dalen tot 51 punten. Het consumentenvertrouwen blijft een belangrijke waardemeter voor de financiële gezondheid van het land, aangezien de consumentenbestedingen 70 procent van de economie vertegenwoordigen.De verdere daling van het consumentenvertrouwen wijst er mogelijk op dat het economisch herstel beperkt wordt door het tekort aan nieuwe banen. "Het vertrouwen van de consument in het economisch herstel blijkt te falen," verklaart Guy LeBas van Janney Montgomery Scott LLC in een reactie aan het persagentschap Bloomberg. LeBas, die voor juli een consumentenindex van 50,3 had voorspeld, ziet in de eerste plaats een langzame en volatiele arbeidsmarkt die een rem zet op het economisch herstel. Volgens hem is het wachten tot 2013 vooraleer er tekenen zullen zijn die erop wijzen dat de arbeidsmarkt 'normaal' functioneert.Terwijl de conjunctuur in de VS worstelt met een gebrekkig consumentenvertrouwen, bereikt de Europese eenheidsmunt het hoogste peil in elf weken. De euro piekt dinsdag tot 1,3045 dollar.