De andere helft is een lening zonder rente en zonder compensatie. Dat heeft het Congolese agentschap ACP bericht.

Volgens de Congolese premier, Adolphe Muzito, die de akkoorden ondertekende voor Congo, zijn de relaties tussen beide landen "uitstekend". Hij bevestigde het engagement en de vastbeslotenheid van president Joseph Kabila om die samenwerking in de toekomst nog sterker te maken.

De Congolese viceminister van Buitenlandse Zaken, Dai Binggguo, die voor China zijn handtekening plaatste onder de overeenkomsten, feliciteerde de Congolese overheid met "de economische vooruitgang van de laatste jaren, onder de leiding van president Joseph Kabila".

Een eerste contract tussen Peking en Kinshasa werd in 2007 afgesloten.

De andere helft is een lening zonder rente en zonder compensatie. Dat heeft het Congolese agentschap ACP bericht. Volgens de Congolese premier, Adolphe Muzito, die de akkoorden ondertekende voor Congo, zijn de relaties tussen beide landen "uitstekend". Hij bevestigde het engagement en de vastbeslotenheid van president Joseph Kabila om die samenwerking in de toekomst nog sterker te maken. De Congolese viceminister van Buitenlandse Zaken, Dai Binggguo, die voor China zijn handtekening plaatste onder de overeenkomsten, feliciteerde de Congolese overheid met "de economische vooruitgang van de laatste jaren, onder de leiding van president Joseph Kabila". Een eerste contract tussen Peking en Kinshasa werd in 2007 afgesloten.