De tekst bepaalt dat de beheerders van deze fondsen een vergunning moeten aanvragen en transparantieregels moeten respecteren, in ruil voor een Europees "paspoort" dat hen de toelating geeft hun activiteiten ook in de EU uit te oefenen.

Het compromis dat door de commissie Economische Zaken bereikt werd, beperkt voor fondsen onder andere ook de mogelijkheid om een bedrijf te kopen en het binnen de vier jaar opnieuw te verkopen. Op die manier wil de commissie de versnippering van bedrijven ten behoeve van speculatie tegengaan.

Een meerderheid van de commissieleden (31 voor, 11 tegen, 3 onthoudingen) stemde voor het rapport van de Fransman Jean-Paul Gauzès.

De tekst zal vanaf dinsdag besproken worden door de 27 ministers van Financiën, om vervolgens in juni of juli behandeld te worden tijdens een plenaire zitting in het Europees parlement.

De tekst bepaalt dat de beheerders van deze fondsen een vergunning moeten aanvragen en transparantieregels moeten respecteren, in ruil voor een Europees "paspoort" dat hen de toelating geeft hun activiteiten ook in de EU uit te oefenen. Het compromis dat door de commissie Economische Zaken bereikt werd, beperkt voor fondsen onder andere ook de mogelijkheid om een bedrijf te kopen en het binnen de vier jaar opnieuw te verkopen. Op die manier wil de commissie de versnippering van bedrijven ten behoeve van speculatie tegengaan. Een meerderheid van de commissieleden (31 voor, 11 tegen, 3 onthoudingen) stemde voor het rapport van de Fransman Jean-Paul Gauzès. De tekst zal vanaf dinsdag besproken worden door de 27 ministers van Financiën, om vervolgens in juni of juli behandeld te worden tijdens een plenaire zitting in het Europees parlement.