Van de 16,2 miljard euro hulp van het Duitse reddingsfonds Soffin wil de bank tegen juni 14,3 miljard euro terugbetalen. Ten laatste tegen 2014 wil Commerzbank de hulp volledig hebben terugbetaald. De bank plant ook opnieuw een dividend uit te betalen in 2012, zo maakte de bank woensdag bekend.

Om de miljardensommen voor de terugbetaling bijeen te krijgen, plant de bank in mei een kapitaalverhoging van 11 miljard euro. Daarvan wil de bank 8,25 miljard euro op de kapitaalmarkt inzamelen, en 2,75 miljard euro hulp van Soffin zou in Commerzbank-aandelen worden ingewisseld.

Van de 16,2 miljard euro hulp van het Duitse reddingsfonds Soffin wil de bank tegen juni 14,3 miljard euro terugbetalen. Ten laatste tegen 2014 wil Commerzbank de hulp volledig hebben terugbetaald. De bank plant ook opnieuw een dividend uit te betalen in 2012, zo maakte de bank woensdag bekend. Om de miljardensommen voor de terugbetaling bijeen te krijgen, plant de bank in mei een kapitaalverhoging van 11 miljard euro. Daarvan wil de bank 8,25 miljard euro op de kapitaalmarkt inzamelen, en 2,75 miljard euro hulp van Soffin zou in Commerzbank-aandelen worden ingewisseld.