Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Hoogst uitzonderlijk, dat is volgens deze kranten het minste wat je kan zeggen van de vergadering op de zetel van de Nationale Bank, aldus deze kranten. Niet enkel het directiecomité, maar zelfs de niet-uitvoerende bestuurders werden op het matje geroepen.

Door het voltallige bestuur op het matje te roepen, wou gouverneur Luc Coene bij alle bestuurders een gevoel van urgentie creëren, klinkt het. Als de basisrente laag blijft, zal Ethias het lastig krijgen om zijn verplichtingen inzake levensverzekeringen na te komen.

JPMorgan

Maar de boodschap was al langer duidelijk aangekomen bij de verzekeraar, schrijft De Tijd.

Volgens de kranten werkt Ethias, in samenwerking met zakenbank JPMorgan, aan een uitbreiding van de in 2005 uitgegeven eeuwigdurende obligatie. Die uitgifte zou verdubbeld moeten worden, naar een half miljard.

De operatie zou tegen 1 januari 2016 afgerond moeten zijn. Dan gaat de nieuwe Europese wetgeving voor de verzekeringssector in voege.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Hoogst uitzonderlijk, dat is volgens deze kranten het minste wat je kan zeggen van de vergadering op de zetel van de Nationale Bank, aldus deze kranten. Niet enkel het directiecomité, maar zelfs de niet-uitvoerende bestuurders werden op het matje geroepen. Door het voltallige bestuur op het matje te roepen, wou gouverneur Luc Coene bij alle bestuurders een gevoel van urgentie creëren, klinkt het. Als de basisrente laag blijft, zal Ethias het lastig krijgen om zijn verplichtingen inzake levensverzekeringen na te komen. Maar de boodschap was al langer duidelijk aangekomen bij de verzekeraar, schrijft De Tijd. Volgens de kranten werkt Ethias, in samenwerking met zakenbank JPMorgan, aan een uitbreiding van de in 2005 uitgegeven eeuwigdurende obligatie. Die uitgifte zou verdubbeld moeten worden, naar een half miljard.De operatie zou tegen 1 januari 2016 afgerond moeten zijn. Dan gaat de nieuwe Europese wetgeving voor de verzekeringssector in voege.(Belga/RR)