Op de interbancaire markt steeg de yuan naar 6,8089 dollar. De chinese centrale bank hield maandag de wisselkoers van de yuan tegenover de dollar gelijk. De yuan mag dan 0,5 pct schommelen tegenover die vastgelegde spilkoers.

Zaterdag liet de Chinese centrale bank weten de flexibiliteit van de wisselkoers van de yuan te vergroten, wat doet uitschijnen dat de waarde van de yuan tegenover de dollar mag stijgen.

China staat onder toenemende druk, voornamelijk vanuit Amerikaanse hoek, om een soepeler wisselkoers te hanteren. Door de onderwaardering van de yuan kan China goedkoop exporteren. Zondag temperde de centrale bank echter de verwachtingen door te melden dat de aanpassing niet in één keer zou worden uitgevoerd.

Op de interbancaire markt steeg de yuan naar 6,8089 dollar. De chinese centrale bank hield maandag de wisselkoers van de yuan tegenover de dollar gelijk. De yuan mag dan 0,5 pct schommelen tegenover die vastgelegde spilkoers. Zaterdag liet de Chinese centrale bank weten de flexibiliteit van de wisselkoers van de yuan te vergroten, wat doet uitschijnen dat de waarde van de yuan tegenover de dollar mag stijgen. China staat onder toenemende druk, voornamelijk vanuit Amerikaanse hoek, om een soepeler wisselkoers te hanteren. Door de onderwaardering van de yuan kan China goedkoop exporteren. Zondag temperde de centrale bank echter de verwachtingen door te melden dat de aanpassing niet in één keer zou worden uitgevoerd.