De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 50,3 in juli tot 51 in augustus. Een waarde boven de 50 duidt op economische groei.

'We zien duidelijke signalen dat de economische toestand weer verbetert,' zei Haibin Zhu van JP Morgan in Hongkong aan het persagentschap Reuters.

De Chinese economie groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 'slechts' 7,5 procent, in de eerste drie maanden was dat nog 7,7 procent. De vrees bestaat dat de tweede grootste economie ter wereld mogelijk aan het afkoelen is. (KVDA)

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 50,3 in juli tot 51 in augustus. Een waarde boven de 50 duidt op economische groei. 'We zien duidelijke signalen dat de economische toestand weer verbetert,' zei Haibin Zhu van JP Morgan in Hongkong aan het persagentschap Reuters. De Chinese economie groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 'slechts' 7,5 procent, in de eerste drie maanden was dat nog 7,7 procent. De vrees bestaat dat de tweede grootste economie ter wereld mogelijk aan het afkoelen is. (KVDA)