De maatregel werd zaterdag aangekondigd door de Centrale Bank van China en is sinds maandag van kracht. De mededeling gebeurde uitzonderlijk in het Engels, wat erop wijst dat ze gericht is aan het buitenland.

Kritiek op China

De waarde van de munt wordt dagelijks door de centrale bank bepaald en niet door de wet van vraag en aanbod zoals bij de meeste grote munten.

China staat al een tijdje onder internationale druk om zijn munt op te waarderen. De belangrijkste handelspartners, vooral de Verenigde Staten, menen dat de yuan ondergewaardeerd is en dat Peking de koers kunstmatig laag houdt om de export te bevorderen, waardoor China een oneerlijk handelsvoordeel heeft.

Het Witte Huis heeft de maatregel al verwelkomd, maar zegt nog meer vooruitgang te willen zien. (KVDA)

De maatregel werd zaterdag aangekondigd door de Centrale Bank van China en is sinds maandag van kracht. De mededeling gebeurde uitzonderlijk in het Engels, wat erop wijst dat ze gericht is aan het buitenland. Kritiek op China De waarde van de munt wordt dagelijks door de centrale bank bepaald en niet door de wet van vraag en aanbod zoals bij de meeste grote munten. China staat al een tijdje onder internationale druk om zijn munt op te waarderen. De belangrijkste handelspartners, vooral de Verenigde Staten, menen dat de yuan ondergewaardeerd is en dat Peking de koers kunstmatig laag houdt om de export te bevorderen, waardoor China een oneerlijk handelsvoordeel heeft. Het Witte Huis heeft de maatregel al verwelkomd, maar zegt nog meer vooruitgang te willen zien. (KVDA)