Dat heeft de Chinese president Hu Jintao aangekondigd op een top in Peking met de leiders van vijftig Afrikaanse landen. Het bedrag is een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie in 2009, toen China voor 10 miljard dollar leningen had aangekondigd.

Eerste handelspartner

De leningen vertalen de grotere aanwezigheid van China in Afrika waar de grootmacht haar investeringen vermenigvuldigt, onder meer op gebied van grondstoffen, die van levensbelang zijn voor de groei van de tweede economie ter wereld.

Vorig jaar beliepen de handelsbetrekkingen tussen China en Afrika 166,3 miljard dollar, een stijging van 83 procent vergeleken met 2009, aldus het Chinese ministerie van Handel. China is daarmee de eerste handelspartner geworden van Afrika.

China zal verder de vorming in Afrika blijven ondersteunen, aldus Hu Jintao, onder meer door 30.000 mensen op te leiden, studiebeurzen aan 18.000 studenten toe te kennen en 1.500 medische personeelsleden ter plaatse te sturen. De directe Chinese investeringen in Afrika zijn sinds 2009 met 60 procent gestegen, tot 14,7 miljard dollar eind 2011. (Belga/KVDA)

Dat heeft de Chinese president Hu Jintao aangekondigd op een top in Peking met de leiders van vijftig Afrikaanse landen. Het bedrag is een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie in 2009, toen China voor 10 miljard dollar leningen had aangekondigd. Eerste handelspartner De leningen vertalen de grotere aanwezigheid van China in Afrika waar de grootmacht haar investeringen vermenigvuldigt, onder meer op gebied van grondstoffen, die van levensbelang zijn voor de groei van de tweede economie ter wereld. Vorig jaar beliepen de handelsbetrekkingen tussen China en Afrika 166,3 miljard dollar, een stijging van 83 procent vergeleken met 2009, aldus het Chinese ministerie van Handel. China is daarmee de eerste handelspartner geworden van Afrika. China zal verder de vorming in Afrika blijven ondersteunen, aldus Hu Jintao, onder meer door 30.000 mensen op te leiden, studiebeurzen aan 18.000 studenten toe te kennen en 1.500 medische personeelsleden ter plaatse te sturen. De directe Chinese investeringen in Afrika zijn sinds 2009 met 60 procent gestegen, tot 14,7 miljard dollar eind 2011. (Belga/KVDA)