Het is al de vierde keer sinds het begin van de financiële crisis dat het land lenen duurder maakt.

China heeft te kampen met duurdere olie en grondstoffen, terwijl de economie aan een recordtempo groeit. In februari lag de inflatie in het land op 4,9 procent. Voedsel alleen al werd 11 procent duurder. De regering mikt op een inflatie van maximaal 4 procent. Premier Wen Jiabao vreest dat de prijsstijgingen een gevaar vormen voor de sociale stabiliteit.

De aankondiging gebeurde op een feestdag. Heel veel bedrijven en financiële instellingen zijn dan gesloten. De renteverhoging gaat woensdag in.

Het is al de vierde keer sinds het begin van de financiële crisis dat het land lenen duurder maakt. China heeft te kampen met duurdere olie en grondstoffen, terwijl de economie aan een recordtempo groeit. In februari lag de inflatie in het land op 4,9 procent. Voedsel alleen al werd 11 procent duurder. De regering mikt op een inflatie van maximaal 4 procent. Premier Wen Jiabao vreest dat de prijsstijgingen een gevaar vormen voor de sociale stabiliteit.De aankondiging gebeurde op een feestdag. Heel veel bedrijven en financiële instellingen zijn dan gesloten. De renteverhoging gaat woensdag in.