De handel tussen Duitsland en China - export en import - klokte in 2016 af op net geen 170 miljard dollar. Daarmee overtreft China respectievelijk Frankrijk en de VS als belangrijkste handelspartner van de grootse economie van de eurozone.

Frankrijk volgt China met 167 miljard dollar verhandelde goederen, terwijl de VS de derde plaats bezetten met 165 miljard euro.

In 2015 klopten de Verenigde Staten Frankrijk voor het eerst sinds 1961 als belangrijkste handelspartner van Duitsland, dankzij een heropleving van de Amerikaanse economie en een zwakkere euro.

De recente cijfers van het federale bureau voor de statistiek klinken de Duitse regering allicht als muziek in de oren. Duitsland heeft zich namelijk tot doel gesteld de vrije wereldhandel te waarborgen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump ermee gedreigd had de importtarieven op te voeren. Bovendien heeft een van Trumps topadviseurs Duitsland ervan beschuldigd de zwakke euro uit te buiten om de export te stimuleren.

De Duitse vice-kanselier Sigmar Gabriel heeft zelfs gesuggereerd dat de Europese Unie haar economische beleid dient te heroriënteren in de richting van Azië, mocht Trump vasthouden aan zijn geplande protectionistische maatregelen.

De handel tussen Duitsland en China - export en import - klokte in 2016 af op net geen 170 miljard dollar. Daarmee overtreft China respectievelijk Frankrijk en de VS als belangrijkste handelspartner van de grootse economie van de eurozone. Frankrijk volgt China met 167 miljard dollar verhandelde goederen, terwijl de VS de derde plaats bezetten met 165 miljard euro.In 2015 klopten de Verenigde Staten Frankrijk voor het eerst sinds 1961 als belangrijkste handelspartner van Duitsland, dankzij een heropleving van de Amerikaanse economie en een zwakkere euro.De recente cijfers van het federale bureau voor de statistiek klinken de Duitse regering allicht als muziek in de oren. Duitsland heeft zich namelijk tot doel gesteld de vrije wereldhandel te waarborgen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump ermee gedreigd had de importtarieven op te voeren. Bovendien heeft een van Trumps topadviseurs Duitsland ervan beschuldigd de zwakke euro uit te buiten om de export te stimuleren.De Duitse vice-kanselier Sigmar Gabriel heeft zelfs gesuggereerd dat de Europese Unie haar economische beleid dient te heroriënteren in de richting van Azië, mocht Trump vasthouden aan zijn geplande protectionistische maatregelen.