De Chinese centrale bank legde een spilkoers vast van 6,7980 yuan tegen een dollar. Maandag was dat 6,8275. Dat is een stijging met 0,43 pct.

De spilkoers die de Chinese centrale bank vastlegt, is de koers waar de Chinese munt rond mag schommelen, met een marge van plus of min 0,5 pct.

Dit weekend kondigde Peking aan dat het de wisselkoers van de yuan tegenover de dollar zou versoepelen. Later volgde de mededeling dat dit maar stapsgewijs zou gebeuren, wat extra werd benadrukt door de wisselkoers maandag ongewijzigd te laten.

China staat onder groeiende druk, vooral vanuit de VS, om de yuan op te waarderen. Door de onderwaardering van de yuan kan China goedkoop exporteren.

De Chinese centrale bank legde een spilkoers vast van 6,7980 yuan tegen een dollar. Maandag was dat 6,8275. Dat is een stijging met 0,43 pct.De spilkoers die de Chinese centrale bank vastlegt, is de koers waar de Chinese munt rond mag schommelen, met een marge van plus of min 0,5 pct. Dit weekend kondigde Peking aan dat het de wisselkoers van de yuan tegenover de dollar zou versoepelen. Later volgde de mededeling dat dit maar stapsgewijs zou gebeuren, wat extra werd benadrukt door de wisselkoers maandag ongewijzigd te laten. China staat onder groeiende druk, vooral vanuit de VS, om de yuan op te waarderen. Door de onderwaardering van de yuan kan China goedkoop exporteren.