De Chinese centrale bank verlaagt vanaf woensdag het belangrijkste rentetarief in 's werelds op een na grootste economie met 25 basispunten tot 4,6 procent.

Ook de depositorente wordt verlaagd, met 25 basispunten tot 1,75 procent. Bovendien werden de kapitaaleisen voor banken versoepeld, zodat zij makkelijker geld kunnen uitlenen. Ook het bedrijfsleven moet baat hebben bij een renteverlaging, omdat die het mogelijk maakt zich makkelijker te financieren.

De renteknip volgt op de devaluatie van de yuan twee weken geleden, waarmee Peking heeft geprobeerd om via de waardevermindering van de munt de Chinese export en economie aan te zwengelen.

Zorgen over de Chinese economie brachten de afgelopen dagen forse verliezen op aandelenbeurzen in Europa, de Verenigde Staten en Azië mee.

De aandelenmarkten in China kelderden dinsdag opnieuw, waardoor het samengestelde verlies van maandag en dinsdag 15 procent bedraagt.

(Reuters/BO)

De Chinese centrale bank verlaagt vanaf woensdag het belangrijkste rentetarief in 's werelds op een na grootste economie met 25 basispunten tot 4,6 procent. Ook de depositorente wordt verlaagd, met 25 basispunten tot 1,75 procent. Bovendien werden de kapitaaleisen voor banken versoepeld, zodat zij makkelijker geld kunnen uitlenen. Ook het bedrijfsleven moet baat hebben bij een renteverlaging, omdat die het mogelijk maakt zich makkelijker te financieren.De renteknip volgt op de devaluatie van de yuan twee weken geleden, waarmee Peking heeft geprobeerd om via de waardevermindering van de munt de Chinese export en economie aan te zwengelen.Zorgen over de Chinese economie brachten de afgelopen dagen forse verliezen op aandelenbeurzen in Europa, de Verenigde Staten en Azië mee. De aandelenmarkten in China kelderden dinsdag opnieuw, waardoor het samengestelde verlies van maandag en dinsdag 15 procent bedraagt. (Reuters/BO)