PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft de grootste handelsroutes gerangschikt van in een top-25. De route tussen de VS en China staat bovenaan met 290 miljard dollar. Ook de rest van de top 25 wordt gedomineerd door routes van de VS en China met andere landen.

Vervoer via de weg werd niet meegerekend in de studie die is gebaseerd op cijfers van International Muntfonds (IMF). België haalt 2 maal de top-25 met routes tussen de VS (41 miljard dollar) en het Verenigd Koninkrijk (43 miljard dollar).

China gaat voorbij de VS in 2030 PwC heeft ook een voorspelling gemaakt van de handelsroutes in via scheep- en luchtvaart in 2030. In die schatting wordt China de meest dominante handelspartner in plaats van de VS. De handelsroutes tussen de VS en China zou dan 594 miljard dollar bedragen. België verdwijnt uit de top-25.

Terwijl de huidige rangschikking nog wordt gedomineerd door de gevestigde economieën, zullen de opkomende landen volgens PwC aan belang winnen.

PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft de grootste handelsroutes gerangschikt van in een top-25. De route tussen de VS en China staat bovenaan met 290 miljard dollar. Ook de rest van de top 25 wordt gedomineerd door routes van de VS en China met andere landen. Vervoer via de weg werd niet meegerekend in de studie die is gebaseerd op cijfers van International Muntfonds (IMF). België haalt 2 maal de top-25 met routes tussen de VS (41 miljard dollar) en het Verenigd Koninkrijk (43 miljard dollar). China gaat voorbij de VS in 2030 PwC heeft ook een voorspelling gemaakt van de handelsroutes in via scheep- en luchtvaart in 2030. In die schatting wordt China de meest dominante handelspartner in plaats van de VS. De handelsroutes tussen de VS en China zou dan 594 miljard dollar bedragen. België verdwijnt uit de top-25. Terwijl de huidige rangschikking nog wordt gedomineerd door de gevestigde economieën, zullen de opkomende landen volgens PwC aan belang winnen.