Op de lijst staan bekende namen als Karel Vinck, de voorzitter van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en bestuurder bij De Muntschouwburg en ook Thomas Leysen, de voorzitter van Umicore en van het VBO.

De verwante adellijke families Boël, Janssen en Solvay duiken ook op. Zo is de onechtelijke dochter van de koning, Delphine Boël, een mecenas, net als haar achterneef Mickey Boël. Andere bekende namen zijn Daniel Janssen en zijn broer Paul-Emmanuel.

Tot dezelfde adellijke kring behoren de families Berghmans en Lhoist van het gelijknamige kalkimperium. De familiale aandeelhouders van AB InBev zijn amper vertegenwoordigd, maar zij steunen onder meer Ars Musica en Bozar. Op de lijst staat wel de gewezen bestuurder van de brouwerijgroep Charles Adriaenssen.

Van de nieuwere generatie ondernemers en zakenlui is een opvallende naam die van Bruno Colmant. De gewezen voorzitter van Euronext bekleedt nu een topfunctie bij Fortis Holding. Ook Jos Linkens (Lunch Garden en Neuhaus) en Geert Duyck (het investeringfonds CVC Capital Partners) zijn mecenassen van het operahuis.

W.R.

Op de lijst staan bekende namen als Karel Vinck, de voorzitter van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en bestuurder bij De Muntschouwburg en ook Thomas Leysen, de voorzitter van Umicore en van het VBO. De verwante adellijke families Boël, Janssen en Solvay duiken ook op. Zo is de onechtelijke dochter van de koning, Delphine Boël, een mecenas, net als haar achterneef Mickey Boël. Andere bekende namen zijn Daniel Janssen en zijn broer Paul-Emmanuel. Tot dezelfde adellijke kring behoren de families Berghmans en Lhoist van het gelijknamige kalkimperium. De familiale aandeelhouders van AB InBev zijn amper vertegenwoordigd, maar zij steunen onder meer Ars Musica en Bozar. Op de lijst staat wel de gewezen bestuurder van de brouwerijgroep Charles Adriaenssen. Van de nieuwere generatie ondernemers en zakenlui is een opvallende naam die van Bruno Colmant. De gewezen voorzitter van Euronext bekleedt nu een topfunctie bij Fortis Holding. Ook Jos Linkens (Lunch Garden en Neuhaus) en Geert Duyck (het investeringfonds CVC Capital Partners) zijn mecenassen van het operahuis. W.R.