Het is de eerste kortetermijnrenteverhoging van Bank of Canada sinds juli 2007. Canada is daarmee het eerste lid van de groep van rijkste industrielanden (G7) dat de rente verhoogt na de financiële crisis en de recessie die in september 2008 openbarstte.

"De economische activiteit in Canada ontwikkelt grotendeels zoals verwacht", aldus de nationale bank, die verwijst naar een forse economische groei van 6,1 procent in het eerste kwartaal 2010, onder invloed van de bouwsector en de consumentenbestedingen. Ook met de werkgelegenheid gaat het volgens de bank de goede richting uit.

Bank of Canada houdt wel nog even vast aan andere monetaire noodingrepen wegens nog te veel onzekerheden, waaronder het Europese schuldenprobleem.

Het is de eerste kortetermijnrenteverhoging van Bank of Canada sinds juli 2007. Canada is daarmee het eerste lid van de groep van rijkste industrielanden (G7) dat de rente verhoogt na de financiële crisis en de recessie die in september 2008 openbarstte."De economische activiteit in Canada ontwikkelt grotendeels zoals verwacht", aldus de nationale bank, die verwijst naar een forse economische groei van 6,1 procent in het eerste kwartaal 2010, onder invloed van de bouwsector en de consumentenbestedingen. Ook met de werkgelegenheid gaat het volgens de bank de goede richting uit. Bank of Canada houdt wel nog even vast aan andere monetaire noodingrepen wegens nog te veel onzekerheden, waaronder het Europese schuldenprobleem.