Uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek blijkt dat de inflatie in april iets hoger - op 2,4 procent - stond. Energie voor huishoudelijk gebruik werd 0,7 procent goedkoper in vergelijking met april, terwijl de prijzen voor motorbrandstof met 0,6 procent zakten.

Ondanks de lichte terugval blijft de inflatie hoger dan het streefcijfer - net onder de 2 procent - dat de Europese Centrale Bank (ECB) vooropstelt. Donderdag liet ECB-voorzitter Trichet in een toelichting bij het rentebesluit verstaan dat er in juli mogelijk een renteverhoging komt om de inflatiedruk in de 17 landen van de eurozone te milderen. De Europese Centrale Bank heeft de inflatieprognoses voor de eurozone voor 2011 verhoogd van 2,3 tot 2,6 procent.

Bundesbank

De Bundesbank verwacht dat het bruto binnenlands product (bbp) van de grootste economie van de eurozone in 2011 met 3,1 procent zal toenemen en in 2012 met 1,8 procent. Bij de vorige prognose ging de Bundesbank nog uit van 2,5 procent groei dit jaar en 1,5 procent volgend jaar. Volgens de Duitse nationale bank blijft bovendien een forsere groei mogelijk. In 2010 noteerde Duitsland - als koploper van het Europese peloton - een economische groei met 3,6 procent.

Uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek blijkt dat de inflatie in april iets hoger - op 2,4 procent - stond. Energie voor huishoudelijk gebruik werd 0,7 procent goedkoper in vergelijking met april, terwijl de prijzen voor motorbrandstof met 0,6 procent zakten. Ondanks de lichte terugval blijft de inflatie hoger dan het streefcijfer - net onder de 2 procent - dat de Europese Centrale Bank (ECB) vooropstelt. Donderdag liet ECB-voorzitter Trichet in een toelichting bij het rentebesluit verstaan dat er in juli mogelijk een renteverhoging komt om de inflatiedruk in de 17 landen van de eurozone te milderen. De Europese Centrale Bank heeft de inflatieprognoses voor de eurozone voor 2011 verhoogd van 2,3 tot 2,6 procent. Bundesbank De Bundesbank verwacht dat het bruto binnenlands product (bbp) van de grootste economie van de eurozone in 2011 met 3,1 procent zal toenemen en in 2012 met 1,8 procent. Bij de vorige prognose ging de Bundesbank nog uit van 2,5 procent groei dit jaar en 1,5 procent volgend jaar. Volgens de Duitse nationale bank blijft bovendien een forsere groei mogelijk. In 2010 noteerde Duitsland - als koploper van het Europese peloton - een economische groei met 3,6 procent.