Of alle bakkers hun prijzen zullen optrekken, is op dit moment nog niet duidelijk. "Het is nog niet duidelijk of iedereen zal volgen, want de broodprijs is vrij. Vast staat wel dat de bakkers straks meer moeten betalen voor hun meel", verklaart de beroepsvereniging voor bakkers.

De grootste meelgroep van België, Ceres, heeft het nieuws maandag bevestigd. "Wij voeren vanaf 16 september een prijsverhoging door. Dat komt door de tegenvallende tarweoogst in België en onze buurlanden, een exportverbod in Rusland en speculatie op de markt".

Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (Oivo) noemt de aangekondigde prijsverhoging een drogreden, aangezien niet de grondstoffenprijs maar de prijs van energie en de algemene kosten het grootste deel van de broodprijs bepalen. Oivo vraagt nu dat het prijzenobservatorium bemiddelt om de winstmarges op brood van de verschillende tussenpersonen vast te leggen.

Of alle bakkers hun prijzen zullen optrekken, is op dit moment nog niet duidelijk. "Het is nog niet duidelijk of iedereen zal volgen, want de broodprijs is vrij. Vast staat wel dat de bakkers straks meer moeten betalen voor hun meel", verklaart de beroepsvereniging voor bakkers. De grootste meelgroep van België, Ceres, heeft het nieuws maandag bevestigd. "Wij voeren vanaf 16 september een prijsverhoging door. Dat komt door de tegenvallende tarweoogst in België en onze buurlanden, een exportverbod in Rusland en speculatie op de markt". Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (Oivo) noemt de aangekondigde prijsverhoging een drogreden, aangezien niet de grondstoffenprijs maar de prijs van energie en de algemene kosten het grootste deel van de broodprijs bepalen. Oivo vraagt nu dat het prijzenobservatorium bemiddelt om de winstmarges op brood van de verschillende tussenpersonen vast te leggen.