De berekening komt van de Zwitserse bank Credit Suisse, die met The Global Wealth Report het vermogen van de burgers wereldwijd in kaart brengt.

Het verlies aan het financieel vermogen van de Britten is volgens het rapport te wijten aan de daling van de koers van het Britse pond en de onrust op de financiële markten die volgden op het referendum in juni, waarbij een meerderheid van de Britten voor het verlaten van de EU stemde (brexit).

Het Britse pond, dat eind juni tot het laagste peil in 31 jaar kelderde, staat ten opzichte van de dollar - sinds het referendum - nu ongeveer 15 procent lager.

Door die devaluatie zijn de vermogens van de Britse gezinnen sinds het referendum met 1.500 miljard dollar gedaald. Dat betekent dat het vermogen per volwassene sinds eind juni met 33.000 dollar gekrompen is tot 289.000 dollar.

Uitgedrukt in dollar verloren 406.000 Britse inwoners hun status van miljonair.

"Bij de gevolgen van de Brexit-stem wordt meestal gekeken naar het bruto nationaal product, maar de impact op huishoudens is belangrijk om in de gaten houden", aldus Michael O'Sullivan, chief investment officer bij de tak vermogensbeheer van Credit Suisse in een toelichting aan The Guardian.

Ondanks de afname van de vermogens door de brexit, blijft Groot-Brittannië het derde rijkste land ter wereld wat het vermogen per volwassene in de belangrijkste economieën betreft. Het gemiddelde vermogen van een Britse volwassene bedraagt 288.800 dollar. Enkel Zwitserland en de VS scoren beter. (BI/BO)

De berekening komt van de Zwitserse bank Credit Suisse, die met The Global Wealth Report het vermogen van de burgers wereldwijd in kaart brengt.Het verlies aan het financieel vermogen van de Britten is volgens het rapport te wijten aan de daling van de koers van het Britse pond en de onrust op de financiële markten die volgden op het referendum in juni, waarbij een meerderheid van de Britten voor het verlaten van de EU stemde (brexit).Het Britse pond, dat eind juni tot het laagste peil in 31 jaar kelderde, staat ten opzichte van de dollar - sinds het referendum - nu ongeveer 15 procent lager.Door die devaluatie zijn de vermogens van de Britse gezinnen sinds het referendum met 1.500 miljard dollar gedaald. Dat betekent dat het vermogen per volwassene sinds eind juni met 33.000 dollar gekrompen is tot 289.000 dollar.Uitgedrukt in dollar verloren 406.000 Britse inwoners hun status van miljonair."Bij de gevolgen van de Brexit-stem wordt meestal gekeken naar het bruto nationaal product, maar de impact op huishoudens is belangrijk om in de gaten houden", aldus Michael O'Sullivan, chief investment officer bij de tak vermogensbeheer van Credit Suisse in een toelichting aan The Guardian.Ondanks de afname van de vermogens door de brexit, blijft Groot-Brittannië het derde rijkste land ter wereld wat het vermogen per volwassene in de belangrijkste economieën betreft. Het gemiddelde vermogen van een Britse volwassene bedraagt 288.800 dollar. Enkel Zwitserland en de VS scoren beter. (BI/BO)