Uit cijfers van de Britse federatie van winkeliers blijkt dat de maand augustus de slechtste verkoopmaand in een jaar tijd was. De omzet in winkels die al een jaar open zijn, daalde in augustus met 0,4 procent in vergelijking met augustus 2011. Wordt rekening gehouden met de nieuwe winkels die dit jaar zijn geopend, dan is er een stijging van de verkoop merkbaar met 1,6 procent: het laagste cijfer in zowat een jaar tijd.

De algemeen directeur van de federatie, Stephen Robertson, zegt dan ook dat de Olympische Spelen helemaal geen boost gaven aan de verkoopcijfers. "De mensen waren zo bezig met de Olympische Spelen dat ze weinig interesse in winkelen vertoonden."

Uit de cijfers blijkt wel een gestegen verkoop in drank en voedingsproducten als chips en barbecuesauzen, maar die konden de slechte verkoop van vooral niet-voedingsproducten niet compenseren.

Opvallend is de zwakke onlineverkoop in augustus: het zwakste cijfer in vier jaar tijd. Vooral 's avonds, wanneer de Britten massaal naar de Spelen keken, viel de internetverkoop terug. (AFP/KVDA)

Uit cijfers van de Britse federatie van winkeliers blijkt dat de maand augustus de slechtste verkoopmaand in een jaar tijd was. De omzet in winkels die al een jaar open zijn, daalde in augustus met 0,4 procent in vergelijking met augustus 2011. Wordt rekening gehouden met de nieuwe winkels die dit jaar zijn geopend, dan is er een stijging van de verkoop merkbaar met 1,6 procent: het laagste cijfer in zowat een jaar tijd. De algemeen directeur van de federatie, Stephen Robertson, zegt dan ook dat de Olympische Spelen helemaal geen boost gaven aan de verkoopcijfers. "De mensen waren zo bezig met de Olympische Spelen dat ze weinig interesse in winkelen vertoonden." Uit de cijfers blijkt wel een gestegen verkoop in drank en voedingsproducten als chips en barbecuesauzen, maar die konden de slechte verkoop van vooral niet-voedingsproducten niet compenseren. Opvallend is de zwakke onlineverkoop in augustus: het zwakste cijfer in vier jaar tijd. Vooral 's avonds, wanneer de Britten massaal naar de Spelen keken, viel de internetverkoop terug. (AFP/KVDA)