Op basis van eerdere ramingen zou het Britse bbp in het tweede kwartaal met 0,7 procent zijn gekrompen. De dalingen in de bouw- en de productiesector bleken echter minder zwaar dan aanvankelijk gedacht.

De Britse economie blijft hoe dan ook in een periode van recessie. De maanden april, mei en juni zorgen voor het derde kwartaal op rij voor een terugval.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het bruto binnenlands product (bbp) met 0,3 procent, het laatste kwartaal van 2011 ging de economie er 0,4 procent op achteruit.

Sommige analisten rekenen erop dat het bbp tijdens het lopende kwartaal zal opveren onder impuls van de Olympische Spelen. (Belga/BO)

Op basis van eerdere ramingen zou het Britse bbp in het tweede kwartaal met 0,7 procent zijn gekrompen. De dalingen in de bouw- en de productiesector bleken echter minder zwaar dan aanvankelijk gedacht. De Britse economie blijft hoe dan ook in een periode van recessie. De maanden april, mei en juni zorgen voor het derde kwartaal op rij voor een terugval. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het bruto binnenlands product (bbp) met 0,3 procent, het laatste kwartaal van 2011 ging de economie er 0,4 procent op achteruit. Sommige analisten rekenen erop dat het bbp tijdens het lopende kwartaal zal opveren onder impuls van de Olympische Spelen. (Belga/BO)