De inflatie in het Verenigd Koninkrijk had in juni nog 2,5 procent bereikt, het hoogste peil sinds augustus 2018. De lagere inflatie is vooral te danken aan een vertraging in de kledingsector, waar de prijzen in juli met 1,7 procent stegen tegenover 3 procent in juni. De prijzen zijn ook sterker gedaald voor speelgoed, en minder snel gestegen voor audiovisuele apparatuur en boeken.

Economen gaan ervan ut dat de prijsstijgingen tegen het einde van het jaar weer zullen versnellen naarmate de wereldeconomieën zich herstellen. De Bank of England (BoE) schatte begin augustus dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk in het vierde kwartaal tijdelijk zou kunnen oplopen tot 4 procent, om daarna af te zwakken.

In andere industrielanden blijft de inflatie hoog. In de Verenigde Staten bleef ze in juli even hoog als in juni, namelijk op 5,4 procent. In de eurozone steeg de inflatie in juli naar 2,2 procent van 1,9 procent in juni.

De inflatie in het Verenigd Koninkrijk had in juni nog 2,5 procent bereikt, het hoogste peil sinds augustus 2018. De lagere inflatie is vooral te danken aan een vertraging in de kledingsector, waar de prijzen in juli met 1,7 procent stegen tegenover 3 procent in juni. De prijzen zijn ook sterker gedaald voor speelgoed, en minder snel gestegen voor audiovisuele apparatuur en boeken. Economen gaan ervan ut dat de prijsstijgingen tegen het einde van het jaar weer zullen versnellen naarmate de wereldeconomieën zich herstellen. De Bank of England (BoE) schatte begin augustus dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk in het vierde kwartaal tijdelijk zou kunnen oplopen tot 4 procent, om daarna af te zwakken. In andere industrielanden blijft de inflatie hoog. In de Verenigde Staten bleef ze in juli even hoog als in juni, namelijk op 5,4 procent. In de eurozone steeg de inflatie in juli naar 2,2 procent van 1,9 procent in juni.