Analisten gingen uit van een inflatie van 10,7 procent.

Volgens het nationale statistiekbureau waren voeding, energie en brandstoffen de belangrijkste motoren voor de stijging van het prijspeil. Indien de Britse regering geen maatregelen zou hebben genomen om de energieprijzen te plafoneren, zou de inflatie zelfs op 13,8 procent zijn uitgekomen, aldus het statistiekbureau.

Het hoge inflatiecijfer zal de Bank of England waarschijnlijk aanzetten tot nog meer intrestverhogingen. De Britse centrale bank verhoogde de herfinancieringsrente al acht keer de voorbije maanden, tot 3 procent. Later vandaag maakt de voorzitter van de BoE de inflatievooruitzichten bekend, morgen/donderdag presenteert de nieuwe minister van Financiën zijn begrotingsplannen.

Analisten gingen uit van een inflatie van 10,7 procent. Volgens het nationale statistiekbureau waren voeding, energie en brandstoffen de belangrijkste motoren voor de stijging van het prijspeil. Indien de Britse regering geen maatregelen zou hebben genomen om de energieprijzen te plafoneren, zou de inflatie zelfs op 13,8 procent zijn uitgekomen, aldus het statistiekbureau. Het hoge inflatiecijfer zal de Bank of England waarschijnlijk aanzetten tot nog meer intrestverhogingen. De Britse centrale bank verhoogde de herfinancieringsrente al acht keer de voorbije maanden, tot 3 procent. Later vandaag maakt de voorzitter van de BoE de inflatievooruitzichten bekend, morgen/donderdag presenteert de nieuwe minister van Financiën zijn begrotingsplannen.