Stijgende prijzen voor kleding, meubilair en huishoudelijke artikelen stuwden het gemiddelde prijspeil. Voorts zaten ook brandstofprijzen in de lift, terwijl er ook een opvallende stijging werd gemeten bij alles wat te maken heeft met haarverzorging, meldt het nationale statistiekbureau (ONS) van het Verenigd Koninkrijk.

In juli bedroeg de inflatie nog 0,6 procent op jaarbasis. Analisten hielden er gemiddeld rekening mee dat de inflatie in juli op hetzelfde peil zou blijven. In mei bedroeg de inflatie 0,5 procent, het laagste peil sinds 2016.

De Britten hebben in juli ook veel meer geld uitgegeven, vooral doordat er meer online werd geshopt. Volgens marktonderzoeker IHS Markit, dat de maandelijkse uitgaven monitort met behulp van Visa, was er met een toename met 2,4 procent in vergelijking met een jaar eerder sprake van de sterkste stijging sinds 2016. Uitgaven in pubs en restaurants daalden op jaarbasis met 18 procent.

Stijgende prijzen voor kleding, meubilair en huishoudelijke artikelen stuwden het gemiddelde prijspeil. Voorts zaten ook brandstofprijzen in de lift, terwijl er ook een opvallende stijging werd gemeten bij alles wat te maken heeft met haarverzorging, meldt het nationale statistiekbureau (ONS) van het Verenigd Koninkrijk. In juli bedroeg de inflatie nog 0,6 procent op jaarbasis. Analisten hielden er gemiddeld rekening mee dat de inflatie in juli op hetzelfde peil zou blijven. In mei bedroeg de inflatie 0,5 procent, het laagste peil sinds 2016. De Britten hebben in juli ook veel meer geld uitgegeven, vooral doordat er meer online werd geshopt. Volgens marktonderzoeker IHS Markit, dat de maandelijkse uitgaven monitort met behulp van Visa, was er met een toename met 2,4 procent in vergelijking met een jaar eerder sprake van de sterkste stijging sinds 2016. Uitgaven in pubs en restaurants daalden op jaarbasis met 18 procent.