De Britse economie is in het tweede kartaal met 0,7 procent gekrompen. Dat is de sterkste terugval in drie jaar tijd, meldt het Britse bureau voor de statistiek (ONS) woensdag. De extra vakantiedag naar aanleiding van het jubileum van de Britse koningin, en de aanhoudende regen van de afgelopen maanden worden als mogelijke oorzaken vernoemd .

Het Britse bbp daalde in het tweede kwartaal overigens veel forser dan de krimp met 0,2 procent die de analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg verwacht hadden. De cijfers die vandaag werden vrijgegeven zijn niet definitief, en kunnen later herzien worden.

Een dieper snijdende recessie verhoogt de druk op de Britse premier David Cameron om meer inspanningen te leveren die de economische groei moeten stimuleren.

Groot-Brittannië belandde eerder dit jaar in een recessie, toen er twee opeenvolgende kwartalen een krimp werd opgetekend. (Bloomberg/BO)

De Britse economie is in het tweede kartaal met 0,7 procent gekrompen. Dat is de sterkste terugval in drie jaar tijd, meldt het Britse bureau voor de statistiek (ONS) woensdag. De extra vakantiedag naar aanleiding van het jubileum van de Britse koningin, en de aanhoudende regen van de afgelopen maanden worden als mogelijke oorzaken vernoemd . Het Britse bbp daalde in het tweede kwartaal overigens veel forser dan de krimp met 0,2 procent die de analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg verwacht hadden. De cijfers die vandaag werden vrijgegeven zijn niet definitief, en kunnen later herzien worden.Een dieper snijdende recessie verhoogt de druk op de Britse premier David Cameron om meer inspanningen te leveren die de economische groei moeten stimuleren. Groot-Brittannië belandde eerder dit jaar in een recessie, toen er twee opeenvolgende kwartalen een krimp werd opgetekend. (Bloomberg/BO)