Analisten gepolst door Bloomberg gingen unaniem uit van een behoud van de rente. Door het rentebesluit van de centrale bank blijft de Britse basisrente al voor de achttiende maand op rij stabiel op 0,5 procent.

Donderdag raakte ook bekend dat de Britse handelsbalans in juli een nieuw diepterecord van - 8,7 miljard pond (- 10,5 miljard euro) heeft bereikt. Door de kwakkelende handelsbalans gaan er opnieuw twijfels rijzen over de economische groei van het land.

De handelsbalans (het verschil tussen export en import) zou in normale omstandigheden nochtans baat moeten hebben bij een zwakke pond. In juli zakte het exportcijfer 0,2 procent lager, terwijl de import met 3,1 procent steeg. De Britse economie kan voor het tweede kwartaal niettemin terugvallen op 1,2 procent groei. Analisten houden voor het komende kwartaal wel rekening met een groeivertraging.

Analisten gepolst door Bloomberg gingen unaniem uit van een behoud van de rente. Door het rentebesluit van de centrale bank blijft de Britse basisrente al voor de achttiende maand op rij stabiel op 0,5 procent. Donderdag raakte ook bekend dat de Britse handelsbalans in juli een nieuw diepterecord van - 8,7 miljard pond (- 10,5 miljard euro) heeft bereikt. Door de kwakkelende handelsbalans gaan er opnieuw twijfels rijzen over de economische groei van het land. De handelsbalans (het verschil tussen export en import) zou in normale omstandigheden nochtans baat moeten hebben bij een zwakke pond. In juli zakte het exportcijfer 0,2 procent lager, terwijl de import met 3,1 procent steeg. De Britse economie kan voor het tweede kwartaal niettemin terugvallen op 1,2 procent groei. Analisten houden voor het komende kwartaal wel rekening met een groeivertraging.