Het behoud van de belangrijkste rentevoet op 0,5 procent werd algemeen verwacht, ondanks de hoge inflatie van 4,4 procent in februari.

De Britse rente staat al sinds juli 2007 op het historisch lage peil van 0,5 procent, hoewel er eind februari 2011 onenigheid binnen het bestuur van de Bank of England aan het licht kwam. Drie van de negen leden van de raad van bestuur zouden pleiten voor een renteverhoging om de inflatie aan banden te leggen.

Donderdagnamiddag maakte ook de Europese centrale bank (ECB) haar rentebesluit bekend. ECB-topman Jean-Claude Trichet kondigde een renteverhoging tot 1,25 procent aan.

Het behoud van de belangrijkste rentevoet op 0,5 procent werd algemeen verwacht, ondanks de hoge inflatie van 4,4 procent in februari. De Britse rente staat al sinds juli 2007 op het historisch lage peil van 0,5 procent, hoewel er eind februari 2011 onenigheid binnen het bestuur van de Bank of England aan het licht kwam. Drie van de negen leden van de raad van bestuur zouden pleiten voor een renteverhoging om de inflatie aan banden te leggen.Donderdagnamiddag maakte ook de Europese centrale bank (ECB) haar rentebesluit bekend. ECB-topman Jean-Claude Trichet kondigde een renteverhoging tot 1,25 procent aan.