Lloyds Banking Group maakte donderdag bekend dat het voor 405 miljoen pond aan Belgische schuld is blootgesteld, waarvan 87 miljoen aan Belgisch staatspapier.

Financieel directeur Tim Tookey verklaarde aan journalisten dat de FSA twee à drie weken geleden gesprekken is gestart met de banken en heeft gesuggereerd om de blootstelling bekend te maken. "Het was de suggestie van de FSA om België toe te voegen aan de lijst," luidt het.

Barclays en HSBC, die eerder deze week hun kwartaalresultaten bekendmaakten, maakten geen gegevens over hun blootstelling aan Belgische schuld bekend. Woordvoerders van beide banken waren niet bereid om commentaar te geven.

Intussen neemt de spread, het verschil tussen de kostprijs voor Duitse en Belgische overheidsobligaties, dag na dag verder toe. Nog een teken aan de wand dat de schuldencrisis naar ons land uitdeint. "We volgen de situatie op de voet", luidt het op het kabinet van premier Leterme. Op het kabinet van minister van Financiën Didier Reynders (MR) wil op dit moment niemand reageren.

(bloomberg/WSJ)

Lloyds Banking Group maakte donderdag bekend dat het voor 405 miljoen pond aan Belgische schuld is blootgesteld, waarvan 87 miljoen aan Belgisch staatspapier. Financieel directeur Tim Tookey verklaarde aan journalisten dat de FSA twee à drie weken geleden gesprekken is gestart met de banken en heeft gesuggereerd om de blootstelling bekend te maken. "Het was de suggestie van de FSA om België toe te voegen aan de lijst," luidt het.Barclays en HSBC, die eerder deze week hun kwartaalresultaten bekendmaakten, maakten geen gegevens over hun blootstelling aan Belgische schuld bekend. Woordvoerders van beide banken waren niet bereid om commentaar te geven.Intussen neemt de spread, het verschil tussen de kostprijs voor Duitse en Belgische overheidsobligaties, dag na dag verder toe. Nog een teken aan de wand dat de schuldencrisis naar ons land uitdeint. "We volgen de situatie op de voet", luidt het op het kabinet van premier Leterme. Op het kabinet van minister van Financiën Didier Reynders (MR) wil op dit moment niemand reageren.(bloomberg/WSJ)