Het nieuwe tarief voor verzendingen in ons land geldt bij de aankoop van 10 zegels of meer. Per stuk wordt het tarief 0,71 euro in plaats van 0,69 euro.

Voor genormaliseerde internationale zendingen gaat het tarief van 0,90 euro naar 0,93 euro (binnen Europa) en van 1,05 euro naar 1,10 euro (rest van de wereld), op voorwaarde dat er minimum 5 zegels worden aangekocht.

Per stuk bedraagt het nieuwe internationale tarief respectievelijk 1,03 euro (in plaats van 1 euro) en 1,20 euro (in plaats van 1,15 euro).

De prijsaanpassing ligt volgens bpost in lijn met de stijging van de levensduurte en wordt doorgevoerd binnen de grenzen vastgesteld in het beheerscontract tussen bpost en de Belgische ovrheid. Nog volgens bpost is de verhoging met 2,9 procent evenwel lager dan de 4,75 procent stijging die het beheerscontract, rekening houdend met de verhoogde kwaliteit van de bpost-dienstverlening, mogelijk maakt.

Het nieuwe tarief voor verzendingen in ons land geldt bij de aankoop van 10 zegels of meer. Per stuk wordt het tarief 0,71 euro in plaats van 0,69 euro. Voor genormaliseerde internationale zendingen gaat het tarief van 0,90 euro naar 0,93 euro (binnen Europa) en van 1,05 euro naar 1,10 euro (rest van de wereld), op voorwaarde dat er minimum 5 zegels worden aangekocht. Per stuk bedraagt het nieuwe internationale tarief respectievelijk 1,03 euro (in plaats van 1 euro) en 1,20 euro (in plaats van 1,15 euro). De prijsaanpassing ligt volgens bpost in lijn met de stijging van de levensduurte en wordt doorgevoerd binnen de grenzen vastgesteld in het beheerscontract tussen bpost en de Belgische ovrheid. Nog volgens bpost is de verhoging met 2,9 procent evenwel lager dan de 4,75 procent stijging die het beheerscontract, rekening houdend met de verhoogde kwaliteit van de bpost-dienstverlening, mogelijk maakt.