"Die plotse, sterke, heropleving is er niet enkel bij de personenwagens, ook andere voertuigcategorieën doen het plots een stuk beter dan een jaar geleden, of houden de terugval voor het eerst in vele maanden binnen de perken", luidt het in een communiqué. "De opleving van de automarkt (...) houdt ontegensprekelijk verband met het succes van het Auto- en Motorsalon van januari."

"De voertuigen die tijdens de Salonperiode werden besteld, zijn echter vanaf de voorbije maand maart leverbaar geworden, hetgeen zich in de plotse stijging weerspiegelt." Over de eerste drie maanden werden 12 procent meer nieuwe wagens ingeschreven tegenover dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal nieuw ingeschreven bestelwagens steeg met 13 procent. Bij de vrachtwagens tot 16 ton is dat 34 procent. Van de vrachtwagens van meer dan 16 ton worden er nog steeds veel minder ingeschreven dan een jaar terug: -26 procent. Maar in januari en februari was dat nog respectievelijk ruim -30 procent en bijna -50 procent.

Febiac verwacht dat de automarkt "licht boven die van 2009" zal blijven "met een jaartotaal dat rond of net boven de 480.000 nieuwe inschrijvingen van personenwagens zal uitkomen".

"Die plotse, sterke, heropleving is er niet enkel bij de personenwagens, ook andere voertuigcategorieën doen het plots een stuk beter dan een jaar geleden, of houden de terugval voor het eerst in vele maanden binnen de perken", luidt het in een communiqué. "De opleving van de automarkt (...) houdt ontegensprekelijk verband met het succes van het Auto- en Motorsalon van januari." "De voertuigen die tijdens de Salonperiode werden besteld, zijn echter vanaf de voorbije maand maart leverbaar geworden, hetgeen zich in de plotse stijging weerspiegelt." Over de eerste drie maanden werden 12 procent meer nieuwe wagens ingeschreven tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal nieuw ingeschreven bestelwagens steeg met 13 procent. Bij de vrachtwagens tot 16 ton is dat 34 procent. Van de vrachtwagens van meer dan 16 ton worden er nog steeds veel minder ingeschreven dan een jaar terug: -26 procent. Maar in januari en februari was dat nog respectievelijk ruim -30 procent en bijna -50 procent. Febiac verwacht dat de automarkt "licht boven die van 2009" zal blijven "met een jaartotaal dat rond of net boven de 480.000 nieuwe inschrijvingen van personenwagens zal uitkomen".