Bijna twee op de drie aanvragers zijn vrouwen en meer dan 40 procent zijn dertigers, meldt de VRT-nieuwsredactie maandag. Voorts is circa 70 procent van de aanvragers hooggeschoold.

De loopbaancheques zijn het populairst in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

Werknemers en zelfstandigen kunnen sinds 1 juli bij de VDAB voor 40 euro een loopbaancheque aanschaffen. Daarmee kunnen ze gedurende 4 uur loopbaanbegeleidingsessies volgen bij een van de 68 erkende HR-bedrijven. Die sessies kosten in werkelijkheid 550 euro. De Vlaamse overheid betaalt het verschil. (Belga/BO)

Bijna twee op de drie aanvragers zijn vrouwen en meer dan 40 procent zijn dertigers, meldt de VRT-nieuwsredactie maandag. Voorts is circa 70 procent van de aanvragers hooggeschoold. De loopbaancheques zijn het populairst in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Werknemers en zelfstandigen kunnen sinds 1 juli bij de VDAB voor 40 euro een loopbaancheque aanschaffen. Daarmee kunnen ze gedurende 4 uur loopbaanbegeleidingsessies volgen bij een van de 68 erkende HR-bedrijven. Die sessies kosten in werkelijkheid 550 euro. De Vlaamse overheid betaalt het verschil. (Belga/BO)